top of page

FREERUNNING

Altijd al willen leren "flippen" en freerunnen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende proefles! Wij hebben onze locatie zo ontworpen dat we "buiten" naar binnen hebben gehaald. Zo kun je je tricks in real life scenario trainen.

What is Freerunning?

Free Running, is een sport waarbij het draait om van punt A naar B te gaan op een creatieve manier. Freerunning kan vrijwel overal worden beoefend maar dit gebeurt voornamelijk in steden in de buitenlucht! 

 

Het doel van Free Running is het verleggen van grenzen door middel van vele technieken om obstakels te overwinnen. Naast de fysieke kant, is de filosofie achter deze discipline - de vrijheid en het verleggen van grenzen - ook heel belangrijk.

 

Parkour stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog. Het was een methode van de Franse marineofficier Georges Hébert om zijn rekruten zo te trainen dat ze op elke situatie voorbereid waren. Een van Héberts rekruten was de Franse turner Raymond Belle. Deze legde zich ook na de oorlog toe op het zichzelf zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek verplaatsen.

 

David Belle, Raymonds zoon, nam de interesse van zijn vader over. Op vijftienjarige leeftijd bedwong hij vele obstakels in de omgeving van Lisses. Later werd hij daarin gevolgd door mensen als Sébastien Foucan (bekend als oprichter van free running). Een avontuurlijk spelletje tussen vrienden groeide uit tot een ware discipline. David Belles vriendengroep richtte een groep op: Yamakasi. Later werd de groep opgesplitst en gingen David Belle en Sébastien Foucan hun eigen weg. Nu bestaat er nog steeds een soortgelijke groep met de ex-Yamakasi-leden genaamd Majestic Force.

 

flip.jpeg
bottom of page