top of page

HEALTH & LIFESTYLE

Wist je dat Urban Physique volledig vegan is? We zijn vol op onderzoek uitgegaan om uit te zoeken wat nou echt een bevorderend voedingspatroon is voor lichaam, planeet en geest :) In deze zoektocht kwamen we uit op een veganistische manier van leven. Wij vinden namelijk niet dat we ten koste van andere levens en onze planeet ons zelf moeten onderhouden. Dit kan beter! 

Wat voor ons een maaltijd is van een kwartier is een leven lang lijden, stress en gevangenschap voor onze mede aardbewoners. En dit is niet waarin we geloven. 

Maar nu horen we jullie allemaal denken...... hoe kom ik aan m'n voedingstoffen? Hier gaan we jullie mee verassen! Wist je namelijk dat ons lichaam 100% herbivoor is? Dierlijke eiwitten zijn niet de puurste vorm van eiwitten en ons lichaam kan deze eiwitten helmaal niet zo goed opnemen. Meer hier over kun je hier lezen. Er is heel veel informatie te vinden over het veganisme. Hoe meer je weet des te beter kun je een wel geïnformeerde keuze maken. Daarom hebben we hieronder wat video's, films en documentaires neergezet zodat je zelf je zoektocht naar de waarheid kunt beginnen! En natuurlijk kun je altijd bij ons aan de balie met je vragen komen, zo kunnen we je helpen en beter informeren. 

app logo.png

ONZE PLANEET

PLANTBASED TOP SPORT

The Game Changers is een documentaire uit 2018 over de voordelen van plantaardig eten voor atleten. Het behandelt meerdere succesverhalen van plantaardige atleten, verwijst naar wetenschappelijke studies en haalt andere argumenten aan voor plantaardige diëten die ook gelden voor niet-atleten.

De documentaire is beschikbaar op Netflix! 

netflix-logo-png-2616.png

DIERENWELZIJN

Een speech/lecture van Gary Yourofski. Gary Yourofski is een dierenwelzijn activist en komt op voor de rechten van onze "vergeten slachtoffers". Deze speech is ongefilterd en laat de echte waarheid zien en geeft je stof om over na te denken! Vraag bij jezelf af als het niet goed genoeg voor mijn ogen is om te kijken, waarom is het dan wel goed genoeg voor mijn maag om op te eten.  

Beschikbaar op youtube en ondertiteld

De waarheid over MELK.

Bijna overal zit melk in en vanaf kinds af aan leren we dat melk bij een gezonde lifestyle hoort. Maar is dit wel echt zo? Gedachte experiment: Zou je de moedermelk van een andere moeder behalve je eigen drinken? Nee? Waarom drinken we dan moedermelk van een andere moeder? Deze moeder is namelijk geen mens en maakt haar melk voor haar pasgeboren kalf. Ook de gezondheidsvoordelen die melk zou moeten geven zijn achterhaald. Wist je dat veel melk en zuivel gebruik direct worden gelinkt aan een hogere kans op osteoporose.

Is vis nou echt gezond en voelen vissen pijn? Vis wordt vaak gezien als de betere variant van vlees. Zo zou het gezonder zijn en minder verzadigd vet bevatten. Helaas komen met het eten van Vis heel wat nadelen die niet opwegen tegen de voordelen van de voedingstoffen. Je kunt de puurdere vorm van deze voedingstoffen namelijk verkrijgen in plantaardig eten :)

DOCUMENTAIRES

COW.png

Cowspiracy: The Sustainability Secret is een documentaire uit 2014, geregisseerd en geproduceerd door Kip Andersen en Keegan Kuhn. De film onderzoekt de destructieve impact van de veehouderij op het milieu en hoe milieuorganisaties met die informatie omgaan.

Beschikbaar op Netflix

netflix-logo-png-2616.png
sea.png

Seaspiracy is een documentaire uit 2021 over de impact van de visserij op het milieu, geregisseerd door en met als hoofdrolspeler Ali Tabrizi, een Britse filmmaker. De film ging in maart 2021 wereldwijd in première op Netflix en kreeg in verschillende landen meteen veel aandacht.

Beschikbaar op Netflix

netflix-logo-png-2616.png
wth.jpg

What the Health is een documentairefilm uit 2017 die de gezondheidseffecten van de consumptie van vlees, vis, eieren en zuivelproducten bekritiseert en de praktijken van vooraanstaande gezondheids- en farmaceutische organisaties in twijfel trekt. Het primaire doel is om te pleiten voor een plantaardig dieet.

Beschikbaar op Netflix

netflix-logo-png-2616.png
BLACK APP.png

Hopelijk hebben we je hierboven wat video's en documentaires kunnen aanraden zodat je zelf je zoektocht naar de waarheid kunt beginnen! Dit is pas het topje van de ijsberg... Heb je nog meer vragen of wil je nog meer videos en materiaal vraag het ons dan! We hebben nog veel meer interessante video's om te delen met jullie!

- Urban Physique Den Helder

bottom of page